torsdag, januari 21, 2010

Mateländet


Det här med maten börjar känns jobbigt. Och jag vet precis varför: jag äter för lite, både i relation till hur mycket och vad jag brukade äta, och i synnerhet med tanke på hur mycket jag plötsligt tränar. Dessutom håller jag på med sockeravvänjning och efter min katastrofala höst as far as sugar goes så är det inte det lättaste. Efter 2-3 sanslöst jobbiga dagar känns det fantastiskt och man mår super resten av veckan. Efter det börjar eländet om från början och det är någonstans där jag befinner mig just nu.

Istället för ursprungsplanen (att gå till ICA och handla Marabou Sensation Raspberry Yoghurt som jag är smått besatt av) gick jag ut och gick och sedan gick jag hem och lagade en wok med kyckling och cashewnötter (en eloge, tack!). Till det unnar jag mig vitt vin. Att offra en dålig vana för en annan, alltså... Men just nu känns det som att det är utelämnandet av sockret som är huvudsaken.

Åtminstone tills på lördag. För jag kan inte med några extremdieter just nu. En gång i veckan måste jag få lov att äta något sött, annars är jag rädd att jag ska braka samman och ge upp helt och hållet. Det handlar om balans. Jag har varit här så otroligt många gånger förr och jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta vad som funkar och vad som inte gör det. Så det så.

Annars är det bara bra. Jobb hela dagen imorn, följt av utflyttningsfest för Angelica. Jobb på lördag igen, kanske lite shopping och förhoppningsvis bio för att se Meryl Streeps nya "It's complicated". Can't wait... Först på söndag ska jag träna. Like a good girl.

P.S. Finns det något bättre än att se vuxna män gråta? Jag ser på "Biggest Loser" på 5:an och de bölar verkligen. Tre rejäla karlakarlar. Fantastiskt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mattan! Jag säger bara en sak: Noni! Jag har inga problem att varken vara utan socker eller andra onyttigheter. Helt plötsligt har det blivit lätt som en plätt att leva nyttigt, hälsosamt och ha massor av energi.

Kram, kram
//Sabina

Maggan sa...

En stor eloge till dig gumman! Du är så duktig! Keep it up!

Matilda sa...

Pss. Sabina. Du läser väl inte min blogg? :p Tror ju dessvärre inte så mkt på sådana där mirakelkurer, hur lovprisade de än må vara. Och sedan lär jag vara en betydligt större sockerjunkie än du. ;)

Matilda sa...

P.S. Vad underbar du är som skriver 'Maggan', Maggan - nu vet jag ju vilken Emma det är. Haha.

camilla sa...

Shit, jag borde oxå börja med ngt projekt när jag kommer hem. Det låter väldigt nyttigt!

Ivana sa...

men bli inte för besatt av att leva hälsosamt! det bästa du kan göra är att äta choklad en gång i veckan, minst! har börjat äta en bit varje kväll och det funkar faktiskt. och har lovat sabina att köka onyttigt, typ pommes och pizza, en gång i veckan också. =)
vardagarna måste ju kännas drägliga att leva liksom....

Matilda sa...

Jag vet. Det är ju precis det jag inser. Ikväll blir det morotskaka med både fett, socker och kolhydrater! Härliga tider. Hehe.

Camilla sa...

Länge leve morotskaka!!!! nu är det dags för ett nytt litet inlägg fröken...