måndag, mars 22, 2010

Spring preps

En av de enorma högarna med kläder...

Den organiserade garderoben. Jag hade ingen aning om att jag hade så många klänningar...

Och nederdelen av garderoben. Hehe.

Den finare, matchade underklädshyllan. Det ni.

De åtta-tio väskorna som inte får plats ovan garderoben...

Mina nya fina pilotisar!

Just because it's pretty!

I lördags fick jag ett ryck och slet ut varenda klädesplagg jag äger och slängde allt i enorma högar. Sedan började projekt garderobsrensning. Två proppfulla kassar med kläder kastades ut och 1 kasse åkte ner i förrådet, tillsammans med alla mina vinterkläder och skor (vilket kändes mindre smart igår när snön vräkte ner och våren kändes ganska långt borta...). Resultatet blev grymt! Mer plats, mer organiserat och riktigt fint faktiskt.

Idag har jag fortsatt med skrivbordet och förvaringsfacket ovanför stora garderoben, där jag har en del av mina väskor, samt en del skor. Återigen slet jag ut allting och räknade. Vet ni vad? Jag har 34 väskor. TRETTIOFYRA! Och då har jag ändå lämnat alla mina hemska fjortisväskor bakom mig (tror de ligger på vinden hemma hos mamma och pappa). I min naivitet trodde jag att jag skulle få in allihopa och dessutom rada upp alla mina high heels på ett chickt vis, men icke. Nåja, lite mera struktur är det i alla fall.

Och jag är hur redo för våren som helst: jag har redan köpt ett par nya solglasögon, ett jättefint påfågelsdiadem (jag har konstaterat att jag är för gammal för rosetter, men att ha en fågel på skallen går tydligen bra. Bah!), nya jeans, underkläder och letat rätt på alla mina tyggympadojjor. Bring it on!

I lördagskväll åt jag sushi och drack mousserande med Camilla och igår kom Malin hit från Sthlm och vi pratade i timmar (som alltid) och åt thaimat. Den sötnosen gav mig en bok om vardagslycka och hur lycka inte handlar om rus utan kan vara konstant (precis tvärtemot allt jag precis landat i) som jag nu har kastat mig över. Inte för att jag är speciellt orolig för tillfället: för jag mår riktigt bra, trots att jag, med vissa mått sett, kanske inte borde.

Nu är det dags för fruktsallad och senare i eftermiddag blir det spinning, följt av boxning och löpband. Äntligen! Solen strålar, så jag ska promenera till gymet. Jobb onsdag-fredag-lördag. Ytterligare en whisk(e)yprovning på torsdag, samt lunch med tjejerna på universitetet. Sedan funderar jag på att springa på morgondagens rom & choklad-provning för kunderna. Pappa fyller år på lördag och nästa vecka jobbar jag som en tok innan det blir dags för Påsk, släkten och hundvalpar uppe i norr. Härligt!

Gårdagens bästa insikt: jag måste sluta ta livet på så jävla stort allvar hela tiden. Vi ska ändå dö allihopa och är det inte viktigare att vara glad och må bra än att sträva efter status? Och mitt självklara och enkla svar på den frågan: jo.

2 kommentarer:

Ivana sa...

gud vad mycket kläder du har kvinna! i want!

Camilla sa...

Är avundsjuk på den strukturerade ordningen på dina underkläder... :) see you på torsdag!